Na Rosalina ens envia unes fotos del curs que tot just ha finalitzat a Can Tomeu de Peó agrícola de Fruticultura i Horticultura ecològic, aquesta setmana ha tingut lloc la cloenda, organitzat pel Servei de Treball i Formació de l’Ajuntament d’Eivissa i emmarcat dins dels anomenats plans de formació dirigits prioritàriament a persones en situació de atur. Un total de 14 persones han participat en el curs.
L’objectiu d’aquest curs ha sigut dotar als alumnes dels coneixements teòrics i pràctics necessaris sobre agricultura ecològica i com aquesta interactua amb el nostre medi ambient, la salut, la tradició cultural i l’economia a nivell local.
La programació d’aquesta acció ha estat distribuïda en diferents mòduls impartits per diferents professionals amb experiència reconeguda amb aquest sector, i que versen sobre les següents matèries:
- Principals cultius fruiters de secà i de regadiu a la nostra terra.
- Disseny de zones de cultiu de fruiters, de cereals i de horts.
- Jardineria sostenible.
- Carnet de manipulador de productes plaguicides.
- Visites guiades a finques com: Can Parades en Sant Miquel, bodegues de Can Rich i sa Cova, Cooperativa agrícola d’Eivissa Agroevissa i la cuina de Casa des Bosc, entre altres.
- Pràctica sobre preparació del terreny, abonat orgànic, plantació, instal·lació de reg, poda, elaboració de compost.
- Pràctica i posada en marxa d’un hort ecològic a la finca de Tomeu Jaume a ca n’Escandell pertanyent a l’Ajuntament d’Eivissa, amb dos sistemes: el sistema d’hort tradicional i el sistema d’hort de parades en crestall amb la col·laboració de l’expert Gaspar Caballero de Segovia.
Paral·lelament s’ha fomentat l’interès per conèixer les necessitats del mercat de treball en aquest sector primari a Eivissa. Actualment amb aquest curs s’han creat tres grups de treball que per compte propi han iniciat la posada en marxa d’horts ecològics.
Emocions amb el vent
Fa 4 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada