dissabte, 28 de febrer del 2009

Curs compostatge

Avui he assistit convidat per en Joan Planells de l'Agroturisme Can Planells de sant Miquel, a un curs de compostatge organitzat per l'Associació de turisme rural de Sant Joan de Labritja i donat per Amics de la Terra a l'Agroturisme Can Martí situat a Sant Joan de Labritja.

Aquesta associació està molt conscienciada en la cura del medi ambient i pretén que tots els seus associats es facin càrrec d'unes directrius de conservació i manteniment del medi, a més a més d'estalvi de recursos. Són molt conscients que allà on estan situats és el que els dóna feina i que la gent els visita gràcies a l'entorn allà on es troben, també és una forma de turisme prou nova a Eivissa que surt d'allò que tothom coneix, i pel que Eivissa és famosa, i que s'ha d'impulsar ja que és de molta qualitat. Aquestes recomanacions les feren públiques mitjançant un comunicat de premsa, vos pos l'enllaç perquè pugueu llegir-lo.

RECOMENDACIONES DE LOS AGROTURISMOS DE SANT JOAN DE LABRITJA PARA SU APLICACIÓN EN LA INDUSTRIA TURÍSTICA DE LAS PITIÜSES

També En Peter que és l'amo de Can Martí fa temps que fa compost a l'hotel a més a més, si visitau la seva web ho veureu, té una política molt ecològica a l'agroturisme, de reducció dels consums energètics amb plaques solars, i d'aigua reciclant i reutilitzant les aigües negres i grises, separant els residuus que generen i reciclant la matèria orgànica transformant-la en compost. També fomenta l'agroturisme ecològic i practica l'agricultura ecològica, té una petiteta botiga de productes ecològics cultivats i fabricats per ells. És per això que és un bon exemple i un lloc on es poden aprendre moltes coses.

També en Peter va fer unes parades en crestall que si recordau vos vaig ensenyar ja fa temps que són un autèntic jardí comestible, també he pogut fer unes fotos, que vos posaré en un altre post.

Vos pos un parell de les fotos que he pogut fer.



Agraïnt l'acollida que m'han donat i l'esmorçar que ens ha preparat en Peter i la seva dona.