diumenge, 24 de maig del 2009

Les meves parades...

Ja fa temps que no vos parl de com estan les meves parades, la veritat és que han estat una mica descuidades durant l'hivern, però així i tot encara han fet alguna coseta. Ara a partir de setmana santa m'he posat a tota, i fins i tot he fet ampliació.
Vos pos en antecedents, tenia 4 parades de 6 metres que ara he decidit fer servir per gairebé monocultius, respectant les famílies i les rotacions però no sembraré tantes varietats diferents. després he fet 4 parades més de 3 metres per jugar una mica i experimentar, també les faré servir per fer les llavors, i aquí no queda la meva bogeria, he fet dues franges de 60 cm. de 9 metres de llarg, per sembrar més a la grossa, de moment només he posat lletugues a una, i alls porros i cebes a l'altra.
Estic com un llum!
He vist i aprés moltes cosetes que m'agradaria anar explicant, amb els dies, com per exemple respectar el que hi havia sembrat a l'hora que es fa la rotació, deixar algunes plantes per llavor, etc.
I amb tot i això he posat en marxa una altra compostera, plena de fems del galliner, on hi ha coloms i un porc.
Però de tot això ja vos en faré cinc cèntims més endavant.
Ara, aquest post era només per ensenyar-vos la via que fan les plantes en qüestió d'un mes escàs.



Ja en parlarem...

3 comentaris:

Nuria ha dit...

ESTAN GUAPÍSSIMES!!Estàs fet tot un "hortelano"!! Haurem de venir a tastar ses hortalisses... jeje!!

Guascast ha dit...

HOLA PERE! Quant de temps. Bé. Sóc en Jaume, es teu ex al·lumne. Com està es ca?... Bé, et volia dir que jo també estic fent un hort, però que aques no és de parades. Se'm va ocòrrer llegint un llibre, que potser te l'has llegit: en Lluc Daifa i es Hort de ses Feixes. I com jo tenc un safareig, vaig aprofitar per fer uns canalets a sa feixa, perquè es meu pare no m'ho deixa fer a s'hort petit (encara que per sa feixa hi corren es cans i...). Fins ara m'ha anat molt bé, i la pendent no és un problema, perquè quan un canalet secundari ja està ple, hi fic una pedra grossa a s'entrada, i així ja no n'hi va més i s'aigua arriba fins a s'última planta. Per ara em va bé. M'hi han crescut unes tomateres, cinc lletugues, un mongeter, un cirerer i un albercoquer. I fan una pinta!!! Bé, ja t'enviaré ses fotos per correu. Adéu! Mus veim!

jaume sala ha dit...

Pere,
estic engegant tot just un hortet al meu institut. Seguiré les parades en crestall. Com que tenc molt d'espai puc fer un disseny ampli. He vist les teves fotos i m'interessa aquestes franjes que fas de 9 mts, però volia preguntar-te què hi plantes i com fas les rotacions?

gràcies,
Jaume