dimarts, 28 d’octubre del 2008

Les nostres aliades

Hem d'aconseguir un equilibri al nostre hort tant amb les plantes que hi sembrem com amb els insectes que el poblen, per a no afavorir les plagues, però el més important és conèixer aquells que ens aporten beneficis.
Un d'ells són les marietes, es diu que mengen el poll que moltes vegades viu al brots més tendres de les nostres plantes i no els deixa crèixer de forma natural. També pensem que les seves làrves que les trobarem a prop d'elles si som prou observadors s'alimenten de la cendra que hi sol haver a les fulles.
Aquí von deix agunes imatges on també podem observar les larves a prop d'elles. Perdonau per la qualitat de la imatge.




Es per això que hem d'anar molt alerta amb quin insectes eliminem de l'hort i la millor forma és anar-los coneguent.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, ens estem plantejant tenir el nostre hortet ecològic, però el terreny que tenim disponible està una mica lluny de casa nostra. A veure si ens podeu ajudar amb alguns dubtes que tenim...
- és possible mantenir les parades disposant només de dos dies a la setmana?
- on podem comprar les llavors epr començar (Mallorca)?
Gràcies!

Pere Planells ha dit...

Hola Laura, estic content que vullgeu fer parades, no tens cap problema en fer parades disposant només de dos dies a la setmana, i menya ara a l'hivern, a l'estiu serà suficient que posis un programador de rec.
Per comprar les llavors no et puc ajudar molt ja que visc a Eivissa, però ja ho demanaré als compants que tenc a mallorca.
També pots deixar un missatge al foro den Gaspar a veure si t'ajuden.
Sort i endavant!