diumenge, 28 de setembre del 2008

Conclusions a la visita den Gaspar II.

- És MOLT important perdre el temps que faci falta planificant l'hort:

S'ha de tenir en compte que les parades ben fetes són per sempre, mentre es cuidin bé, i no s'hagin de canviar de lloc per una mala planificació.

S'ha de pensar molt allà on les volem, com les situam aprofitant de la millor forma possible l'espai de que disposam i que sigui prou còmode arribar i accedir a les parades per tots els costats, intentar que els camins siguin el més amples possible (1 metre és una bona mida), pensar com farem arribar el rec i la inclinació que pugui tenir el terreny, si en té molta s'hauria d'anivellar quan més millor.

Per tant s'ha de començar per observar l'espai i prendre'n mides fent un plànol a escala i amb tranquilitat plantejar diferents opcions fins arribar a la que més ens interessa.


També hem de tenir en compte si hi ha arbres al mig i ens afecten, o si en volem sembrar més tard, i fer una franja d'aromàtiques al voltant de l'hort.

Els camins són molt importants i crec que s'hauria de decicar un apartat a ells ja que solem fer molts errors que després afecten moltíssim a parades.

En definitiva el temps que podem arribar a invertir en la planificació de les parades repercutirà positivament o negativament si ha estat suficient i ben premeditat.