dimarts, 23 de setembre del 2008

Curs d'iniciació a l'hort ecològic escolar per a mestres. II

Avui s'ha fet la primera pràctica del curs al CP. Can Raspalls a Sant Jordi. El dia ha estat una mica dolent per al curs perquè ha plogut, encara que tractant-se d'un curs d'hort la primera pluja després de l'estiu no anirà gens malament.
Fent un incís, haurem de donar el premi de la pluja a en Gaspar, cada vegada que ha vengut a Eivissa a plogut, hauria de venir més sovint.
Tornant al curs, a la primera part els alumnes (que també són mestres) s'han dividit en 4 grups i cada un ha montat dos sistemes de reg per a una parada.
Després la feina s'ha traslladat a l'hort on han fet un plantejament de les parades, aquí ve una de les lliçons del dia, hi ha que invertir una mica de temps fent una bona planificació, teniu en compta que les parades no s'han de moure i son per tota la vida, per dir-ho d'alguna forma, es per aìxò que s'ha de mirar bé i contemplar totes les possibilitats, tenint en compte els àrbres que hi pugui haver, la pendent de l'hort que afectarà molt al sistema de reg i la col·locació dels camins, entre d'altres.
Després d'una bona estona de parlar-ne, s'ha trobat un diseny i han començat a treure esquadres i paralel·les perquè faci bona vista.
Posar les estaques i a cavar s'ha dit.
Demà seguirem amb la feina, ja voreu quina preciositat.

Molts d'ànim a tots.

PD. Que ens perdonin les dones de la neteja que hauran trobat l'escola plena de terra roja i fang.