dissabte, 20 de setembre del 2008

Preparació de les parades

Ja estic preparant les parades per a la tardor.
He llevat els carabassons i els cogombres, també un parell de lletugues lletges i espigades que tenia, a la parada de les compostes.
A la parada de lleguminoses he llevat les monjetes i les seques les he guardat per fer-ne un platet. Les cols en tenc de sembrades petites i d'altres a punt de collir.
A la parada deles liliàcies he llevat els porros que quedaven i els que estaven espigats, les cebes ja les havia collit i les pastanagues encara en queda alguna.
Pel que fa a la parada de les solanàcies, encara la deixaré, com que no he de fer cap rotació fins a la primavera, hi ha alguna tomata que altra i encara puc collir pebreres i alberginies.

Ara posaré una mica de compost que vaig fer del fems de les meves gallines, coloms i porc, i he preparat una llista del que vull sembrar.
Començaré per la parada de les lleguminoses, sembraré pèsols mollars i nans, també faves de llavor que m'ha donat en Pep Porxet de Sant Jordi, i posaré alguna col més com lombardes, bròcoli, cols de brusel·les i pinya de col.
A la parada de les compostes sembraré lletugues vàries fulla de roure, romana i meravella, també espinacs i endívies. Bledes encara n'hi ha alguna.
I la parada de les liliàcies, ja hi posaré alls, porros de bell nou, cebes i reposaré de pastanaga llarga i una llavor de pastanagó que hem va dur en Gaspar que diu que creix molt depressa.

Ara no vos pos fotos perqué hem fa una mica de vergonya, està tot molt lleig, així com vagi sembrant vos aniré informant.

Salut.